Міністр економіки Габек: Німеччина може обійтись без російського газу

Поділитися:

Німеччина може задовольнити свої енергетичні потреби без російського газу.

Про це заявив міністр економіки ФРН Роберт Габек після рішення федерального уряду призупинити сертифікацію “Північного потоку-2” на тлі військової агресії Росії проти України. 

На питання громадського радіо, чи здатна масштабна європейська економіка обійтися без постачання природного газу з Росії, яка зараз є її найбільшим постачальником, Роберт Габек відповів: “Так, зможе”.

У той же час, він не виключив підвищення цін на енергетичному ринку Німеччини. Попри це потреби країни можуть бути компенсовані іншими джерелами енергії та постачальниками, включаючи прискорене впровадження відновлюваних джерел енергії.

Напередодні федеральний канцлер Олаф Шольц заявив про зупинення сертифікації “Північного потоку-2”. У разі схвалення Росія збільшила б свою частку до 70%. Проект послідовно підтримувала попередній канцлер Ангела Меркель.

Раніше ми писали, що в українській компанії «Нафтогаз» прокоментували зупинку сертифікації російського газогону «Північний потік-2» через визнання владою Росії «ЛНР/ДНР».

Нагадаємо, у світі зростає обсяг торгівлі зрідженим газом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу