Мінагро спростить документообіг для фермерів

Поділитися:

Міністерство аграрної політики та продовольства України анонсувало запуск масового опитування серед українських аграріїв для того, щоб з’ясувати, наскільки добре останні взаємодіють з державними органами. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Також в опитуванні відомство пропонує вказати, які саме документи/довідки аграрії вважають зайвими й не актуальними при комунікації з державними органами.

При цьому уряд обіцяє прислухатися до підсумків опитування і не виключає можливості спрощення ряду процедур, а також перехід деяких документів в електронну форму.

«Важливо, де це можливо і вкрай необхідно, перевести види довідок в електронний формат, а ще ряд – взагалі ліквідувати, як застарілі та рудимент. Тому ми хочемо це робити спільно з людьми, які ці довідки регулярно оформлюють», – кажуть в міністерстві.

Раніше стало відомо, скільки землі продали українці від початку роботи нового ринку землі. Про це свідчать дані Державного земельного кадастру України.

Вказується, що за станом на 20 серпня українці уклали близько 7901 угоди. Вони охоплюють приблизно 16 642 гектари землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу