Меркель зробила заяву про транзит газу через Україну

Поділитися:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зробила публічну заяву з приводу підтримки України щодо газопроводу «Північний потік-2». Про це політик повідомила під час пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

У своїй заяві канцлер сказала, що Німеччина не буде відмовлятися від реалізації проекту, проте в той же час, країна наполягатиме на тому, щоб Україна залишалася транзитною країною російського газу і після 2024 року. Тобто після завершення термінів офіційної угоди з цього приводу.

«Ми дійсно обговорили енергетичні відносини, питання, пов’язані з «Північним потоком – 2». Я ще раз дала ясно зрозуміти, що нашим завданням є збереження за Україною статусу партнера по транзиту», – сказала Меркель.

Нагадаємо, що США закликають сторони об’єднатися в оновленні наглядової ради «Нафтогазу» і її виконавчого директора. Про це заявила заступник державного секретаря США з політичних питань.

На думку заступника держсекретаря США, історією успіху для нашої держави є створення професійної міжнародної наглядової ради в компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу