Меркель хоче організувати зустріч нормандської четвірки

Поділитися:

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір взяти участь в новій зустрічі «нормандської четвірки» до того, як їй доведеться офіційно скласти свої повноваження. Про це повідомляє Надзвичайний і Повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен в Україні.

Посол заявила про позицію Меркель, яка хотіла б зменшити політичний тиск на Україну з боку Росії. За словами канцлера, найлегше це зробити в спільних перемовинах, а не в рамках особистої зустрічі.

«Пані канцлер робитиме все можливе, щоб провести зустріч «нормандської четвірки» на вищому рівні. Річ у тому, що вона вважає, що коли говориш з президентом Путіним з трьох різних позицій, його легше переконати в позиції, яка спрямована на врегулювання важкої ситуації на сході України», – прокоментувала посол.

Нагадаємо, що Офіс президента України під час перемовин українського та американського лідерів Володимира Зеленського і Джо Байдена оприлюднив спільну заяву про стратегічне партнерство України та Сполучених Штатів Америки.

У ній йдеться про активізацію роботи Комісії стратегічного партнерства, а також міститься заклик до Росії припинити агресію, підтвердження надання безпеки допомоги Києву з боку США і співпрацю в секторі оборони.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу