МАГАТЕ заявляє про подальше збагачення урану в Ірані

Поділитися:

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вважає, що Іран домігся суттєвого успіху в збагаченні урану.

Згідно з доповіддю МАГАТЕ, Іран виробив деяку кількість збагаченого до 20 відсотків металевого урану. Це, за даними агентства, є третім кроком в чотирьохетапну плані Ірану. Четвертий передбачає виготовлення паливної пластини реактора.

Тим часом представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Іран не має ніякої правдоподібної мотивації для виробництва металевого урану такого рівня збагачення, яке може застосовуватися для виготовлення атомної бомби. Він закликав Іран «закінчити свою ядерну ескалацію» і повернутися за стіл переговорів по відновленню ядерної угоди.

В кінці травня МАГАТЕ дійшло висновку, що запаси збагаченого урану в Ірані в 16 разів перевищують допустимий за договором 2015 року кількість. За словами голови організації Рафаеля Гроссі, ця обставина і відсутність прогресу в переговорах з Іраном не дозволяють чітко упевнитися в мирному характері атомної програми країни. І може загальмувати переговори про нову ядерну угоду.

Нагадаємо, що в Державному департаменті Сполучених Штатів Америки заявили про те, що країна готова дещо полегшити санкції проти Ірану. Про це повідомляє глава прес-служби відомства Нед Прайс.

Раніше повідомлялося, що в Ірані зафіксована аварія на заводі зі збагачення урану. Саме підприємство розташоване в пустелі, в провінції Іспахан. За попередніми даними аварія пов’язана з електричними мережами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу