МАГАТЕ підтвердило, що Іран почав збагачувати уран на ядерному об’єкті

Поділитися:

Іран знову почав збагачувати уран до 20 відсотків. Тим часом угода в Міжнародному агентстві з атомної енергії дозволяє цій країні збагачувати уран лише до 3,67 відсотка. Про це зробив заяву представник уряду Ірану в МАГАТЕ Алі Рабії.

За словами представника іранської сторони в МАГАТЕ, процес виробництва урану, збагаченого до 20 відсотків, почався на збагачувальному комплексі в місті Фордо. Тим часом глава іранського Агентства з атомної енергії Алі Акбар Салехі заявив своєю чергою, що для початку процесу збагачення урану до 20-відсоткового рівня природний уран в центрифугах, розташованих на об’єкті в Фордо, повинен бути замінений на матеріал, вже збагачений до 4%.

Водночас давно відомо, що іранська сторона займається збагаченням урану до 4,5 відсотка. Тоді як угода в МАГАТЕ дозволяє цій країні збагачувати уран лише до 3,67 відсотка.

Нагадаємо, адміністрація ДП «СхідГЗК» повідомила про те, що на цей час підприємство не планує запускати уранові шахти через недостатнє забезпечення. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Також раніше ми написали про те, що ще 7 грудня уранові шахти на Кіровоградщині зупинили свою роботу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу