Леонід Кучма вийшов з Мінського процесу

Поділитися:

Другий президент України Леонід Кучма вирішив залишити пост президента української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ). Нинішній президент країни подякував Леоніда Даниловича за виконану роботу і уточнив, що рішення Кучми покинути цю посаду він прийняв з повагою.

В Офісі президента України сказали, що на думку Володимира Зеленського, Кучма зробив все можливе для розблокування Мінського процесу, щоб досягти миру.

Робота Кучми в Мінському процесі була вкрай важливою і в той же час вкрай складною.

Сам Кучма сказав, що за останній рік робота в ТКГ відновилася і на даний момент вже досягнуті важливі домовленості. При цьому він додав, що готовий давати поради стосовно кроків на шляху до відновлення миру.

Нагадаємо, що в травні 2020 року українська сторона Тристоронньої контактної групи в Мінську терміново скликала позачергову зустріч. Таким чином, Україна відреагувала на Леоніда Пасічника, щоб привести війська в бойову готовність і зрушити демаркаційну лінію.

Також ми писали про те, що постійне представництво України в Організації об’єднаних націй заявило про порушення мінських домовленостей російськими незаконними збройними формуваннями на Донбасі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу