Кулеба скоординував з главою МЗС Польщі Рау позиції щодо протидії «Північному потоку – 2»

Поділитися:

Глава Міністерства закордонних справ України провів важливі перемовини з главою аналогічного відомства Польщі. На цей раз чиновники обговорили питання будівництва «Північного потоку-2» з боку Росії.

За даними міністерства, український міністр зустрівся з главою МЗС Польщі Збігнєвом Рау. Діалог відбувся в рамках Анталійського дипломатичного форуму.

Зі свого боку Україна продовжує наполягати на позиції з приводу того, що «Північний потік-2» – небезпечний для економічної безпеки Європи. Польща в цій точці зору солідарна з Україною.

«Дмитро Кулеба і Збігнєв Рау підтвердили, що російський проект «Північний потік-2» несе загрозу для безпеки обох країн і Європи в цілому, скоординували позиції щодо протидії його втілення», – йдеться в повідомленні українського МЗС.

Нагадаємо, що в НАК «Нафтогаз» України відбулися кадрові зміни в рамках боротьби держави з будівництвом російського газопроводу «Північний потік-2». Зокрема, посаду радника глави правління зайняв Мирон Василик.

Раніше чиновник працював в Сполучених Штатах Америки та співпрацював, як з Державним департаментом Штатів, так і мав справу з такими компаніями, як the PBN Company, Burson-Marsteller і Gavin Anderson & Company.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ