Кримські санкції ЄС проти Росії підтримало ще 6 країн

Поділитися:

На сайті Європейського союзу з’явилася інформація про те, що санкції проти Росії, введені у зв’язку з окупацією українських територій в Криму, продовжили до 18 червня 2021 року.

При цьому, до Євросоюзу приєдналося ще 6 держав, які підтримали санкції проти РФ. Так, проти окупації Криму виступили Україна, Грузія, Ісландія, Норвегія, Чорногорія та Албанія.

У Раді Євросоюзу відзначають, що приєднання до цих санкцій означає, що ці країни будуть забезпечувати відповідність їм своєї національної політики.

Відомо, що кримський пакет санкцій Європейського союзу передбачає заборону на імпорт товарів з окупованого півострова. Крім цього забороняється інвестувати кошти в Крим і надавати пов’язані з окупованих півостровом туристичні послуги. Також, є заборона на експорт певних товарів в Крим.

Нагадаємо, що Державний секретар Сполучених штатів Америки Майкл Помпео заявив, що США відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов’язуються дотримуватися цієї політичної позиції, поки Росія не поверне Україні повний контроль над усією українською територією.

Крім цього чиновник зазначив, що США продовжать свої дипломатичні зусилля з припинення агресії Росії на сході України.

Раніше повідомлялося, що офіційна Москва готує нові санкції проти України. Відповідний проект закону вже внесений на розгляд до Державної Думи.

Відомо, що Росія хоче розширити обмеження, які були накладені на певних людей і підприємства. Передбачається введення заборони на прийом платіжним агентом грошей і здійснення транскордонних платежів, якщо одержувач включений в «чорний список».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу