Країни Балтії передадуть Україні американську зброю

Поділитися:

Естонія, Латвія та Литва, які є союзниками НАТО, отримали необхідні дозволи від Сполучених Штатів на швидке відправлення зброї та продовження постачання озброєння в Україну на тлі можливого вторгнення Росії. Про це йдеться у заяві країн.

Повідомляється, що країни передадуть переносні протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) «Джавелін» та переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК) «Стінгер».

«Ми щиро сподіваємося, що Україна не зіткнеться з необхідністю використовувати це обладнання, і закликаємо Російську Федерацію утриматися від агресивної та безвідповідальної поведінки», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що за словами міністра оборони Бена Уоллеса, Великобританія почала постачати в Україну протитанкову зброю з метою допомогти державі захиститись від можливого нападу з боку Російської Федерації, яка, як відомо, зараз стягнула війська до кордонів з Україною.

Повідомляється, що першу партію системи протитанкової зброї вже поставлено 17 січня. Також прибули британські військовослужбовці інструктори, які проведуть навчання протягом певного часу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу