Київ сподівається на розвиток двостороннього переговорного процесу з Тегераном

Поділитися:

Як повідомили в Міністерстві закордонних справ України, Київ сподівається на розвиток переговорів з Тегераном в розслідуванні катастрофи літака МАУ. Однак, якщо Іран відмовиться співпрацювати, в МЗС готують три варіанти розвитку подій.

Так, якщо переговори з іранською стороною не дадуть результату, уряду України доведеться застосувати додаткові способи захисту, передбачені світовими конвенціями.

“Наприклад, інструментарій Чиказької конвенції передбачає: крок №1 – це односторонній або багатосторонній переговорний процес з країною, на території якої стався інцидент. Другий етап – це винесення зазначеного питання на розгляд ради ІКАО. І третій – це арбітраж або винесення на розгляд Міжнародного суду ООН “, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Ірану назвало ім’я винного в катастрофі літака Міжнародних авіаліній України, який збила іранська система ведення вогню 8 січня 2020 року. Про це повідомляє міністр оборони Ірану Амір Хатамі, передає «Radio Farda».

За словами чиновника, Іран нарешті вирішив розсекретити військовослужбовця, який нібито помилково порушив правила і знищив український літак.

Раніше повідомлялося, що 20 липня, в Парижі почали експертизу чорних ящиків пасажирського літака МАУ Boeing 737, який був збитий 8 січня поточного року іранською системою ППО під Тегераном. Про це повідомляє міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань на своїй сторінці в Twitter.

Як вказав чиновник, один з найважливіших речових доказів обставин катастрофи прибув з Ірану в Париж.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу