Канцлер Австрії пішов у відставку на тлі звинувачень у корупції

Поділитися:

В Австрії федеральний канцлер Себастьян Курц подав відставку на тлі розслідування справи щодо корупції. Курц пояснив, що таке рішення дозволить уникнути хаосу та забезпечити стабільність.

На посаду очільника уряду він запропонував кандидатуру Александера Шалленберга, який є чинним міністром з європейських і закордонних справ. Курц надалі залишиться лідером консервативної Австрійської народної партії, ставши главою фракції в парламенті.

Раніше на відставці Курца наголошувала опозиція у парламенті – Соціал-демократична партія Австрії, «Нова Австрія», Австрійська партія свободи.

Прокуратура Австрії розслідує справу щодо Курца і ще 9-ти осіб, яких підозрюють у зловживанні довірою та корупції. Слідство стверджує, що у 2016-2018 роках Мінфін витрачав бюджетні гроші на фінансування реклами у друкованих ЗМІ, а натомість розміщувались опитування громадської думки, які вигідні для політсили Курца. Як з’ясувалося, це була частина плану, що привів Курца до влади в Австрійську народну партію, а далі допоміг стати канцлером.

Раніше ми повідомляли, що в Австрії стався корупційний скандал – прокуратура проводила обшуки в кабінеті канцлера Курца.

Також ми писали, що канцлер Австрії Себастіан Курц використав приватний літак, який ймовірно належить українському олігархові-втікачу Дмитру Фірташу, щоб повернутися додому із зустрічі на вищому рівні в Тель-Авіві.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу