Кандидат у канцлери Німеччини висловила свою думку щодо «Північного потоку-2»

Поділитися:

Кандидат у канцлери Німеччини висловила свою думку з приводу будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Про це співголова партії «Зелених» Анналена Баербок повідомила в рамках свого публічного виступу.

Політик визнала, що діюча політика Німеччини з приводу будівництва газопроводу несе загрозу для України. Також вона сказала, що поки що Берлін здатний контролювати процес і впливати на питання експлуатації газопроводу.

«Я як і раніше вважаю, що цей трубопровід неправильний з причин кліматичної політики, але перш за все з геостратегічних причин. Він був спрямований проти безпеки України й був направлений на поділ Європейського Союзу», – сказала Баербок.

Важливо сказати, що окремий акцент політик зробила на тому, що Німеччина повинна враховувати в цьому питанні інтереси України, адже йдеться про безпеку цілої держави.

Раніше Сполучені Штати Америки врегулювали питання щодо «Північного потоку-2» з Берліном. Очікується, що найближчими днями сторони підпишуть офіційну угоду.

Так, Німеччина запевнила Штати в тому, що в разі, якщо Росія буде використовувати свій газопровід проти України, то країна прийме відповідні заходи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу