Кабмін вніс зміни в закон про НАБУ

Поділитися:

26 листопада пройшло чергове засідання Кабінету міністрів, де чиновники підтримали законопроект, що гарантує роботу директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника до внесення змін до законодавства, як того вимагає рішення Конституційного суду.

Основним активістом законопроекту став міністр юстиції України.

«Мета законопроекту – забезпечити процесуальні гарантії нормальної роботи установи після набрання законної сили рішенням КСУ. Ми нічого радикально не змінюємо, але забезпечуємо збереження статус-кво до вступу в силу закону, який введе новий порядок призначення директора НАБУ відповідно до рішення КС. Тобто, це перехідний закон, спрямований на забезпечення стабільної роботи НАБУ “, – пояснив глава Міністерства юстиції.

Слід зазначити, що проект змін до закону про НАБУ підтримали одноголосно.

Нагадаємо, що НАБУ (Національне антикорупційне бюро) направило генеральному прокурору України проекти клопотань до Вищої ради правосуддя про отримання дозволів на арешт суддів Окружного адміністративного суду Києва на чолі з його головою Павлом Вовком.

Раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України пообіцяли представити законопроект про ведення бізнесу в умовах карантину до кінця поточного тижня. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Вказується, що такі тимчасові рамки були озвучені урядом під час обговорення ситуації між президентом України Володимиром Зеленським та українським прем’єр-міністром.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу