Кабмін розробляє стратегію управління лісами

Поділитися:

У Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів хочуть розробити масштабну стратегію з управління лісами. План можуть зробити до 2035 року. У пріоритет буде розвиток лісового господарства, лісокористування та лісовідновлення.

У прес-центрі відомства уточнили, що тут хочуть розробити сценарій на наступні 15 років. Крім перерахованого вище в головних завданнях, також, значиться ще один пріоритет – визначити шляхи фінансування заходів з лісовпорядкування, охорони лісів, запобігання і ліквідації наслідків лісових пожеж.

Також в міністерстві додали, що основною складовою стратегії стане розробка та впровадження Національної системи захисту природних ландшафтів від пожеж.

Як ми повідомляли раніше, українські та міжнародні громадські організації закликають Європейський Союз допомогти очистити торгівлю деревиною між Україною та ЄС. Прийняті раніше заходи не вирішують проблеми корупції та реформування системи.

Варто також нагадати, що український уряд заявляє про необхідність національної інвентаризації лісів. Незаконні вирубки українського лісу стали однією з причин повені та зміни клімату.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу