Кабмін оскаржить рішення НАЗК відносно призначення Вітренко

Поділитися:

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оскаржує припис НАЗК щодо скасування призначення Юрія Вітренко головою «Нафтогазу». Відповідний позов він вже направив до Окружного адміністративного суду Києва. Зараз вирішується питання про відкриття провадження, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Нагадаю, напередодні голова НАЗК оприлюднив свій припис, у якому вимагав від уряду розірвати контракт з головою «Нафтогазу» Вітренко, оскільки той зайняв свою посаду відразу після державної служби на посаді виконувача обов’язків міністра енергетики.

А отже, працюючи на державній службі, він мав повноваження впливати на компанію, яку нині очолив. А це суперечить нормам закону про запобігання корупції. Згідно з ними, очолити правління компанії «Нафтогазу» він мав право не раніше, аніж через рік.

Голова наглядової ради компанії Клер Споттісвуд заявила, що не можуть залишити без уваги припис НАЗК, тож ініціює відсторонення Вітренко від займаної посади. Та у Мін’юсті з приписом НАЗК не погодилися і подалися до суду. Врегулювати питання очільник уряду обіцяє упродовж 10 днів. Сам же Вітренко теж добровільно відмовився призупинити виконання своїх обов’язків.

Раніше в державній компанії НАК «Нафтогаз України» пояснили, чому ціни на газ не знизилися влітку, хоча законодавство передбачає зниження вартості блакитного палива, починаючи з червня.

У «Нафтогазі» послалися на вартість газу на європейських хабах. Там кажуть, що зараз більшу частину ресурсу Україна імпортує, тому вартість газу залежить від ціни на міжнародному ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу