Іран відмовився платити компенсацію за збитий літак МАУ

Поділитися:

Іран не має наміру виплачувати «Міжнародним авіалініям України» компенсацію за збитий під Тегераном літак. Своє рішення в державі пояснили тим, що лайнер застрахований європейськими компаніями.

За словами глави Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані, літак застрахований європейськими компаніями, а це значить, що вони повинні заплатити гроші.

Слова Сулеймані стосуються саме компенсації за збитий літак. Що стосується сімей загиблих – розмова від страховиків не було.

Нагадаємо, що заступник міністра закордонних справ повідомив, що розмір компенсації буде оголошений одразу після того, як Україна отримає повідомлення про притягнення винних до відповідальності.

Україна буде домагатися компенсації в очікуванні достовірної та повної інформації від іранської сторони по всіх деталей справи: обставини, причетність злочинців і інші факти.

Також ми писали про те, що Київ сподівається на розвиток переговорів з Тегераном в розслідуванні катастрофи літака МАУ. Однак, якщо Іран відмовиться співпрацювати, в МЗС готують кілька варіантів розвитку подій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу