Грузія хоче вступити в ЄС

Поділитися:

Грузія подасть заявку на вступ до Європейського Союзу до 2024 року. Такі наміри озвучив прем’єр країни Іраклій Гарібашвілі, інформує пресслужба грузинського уряду.

Прем’єр зауважив, що на цьому шляху у державі триває втілення реформ та осучаснення усіх аспектів демократії й економіки. Також він наголосив, що країна не заспокоїться, доки не буде досягнуто поставленої мети.

«Шлях до європейських і євроатлантичних структур означає повернення додому, тому що це цивілізаційний вибір, який одностайно підтримує переважна більшість грузинів», – зазначив глава грузинського уряду.

Гарібашвілі також додав, що євроатлантичній інтеграції країни намагається перешкодити Росія. Мовляв, свідченням цього є окупація РФ близько 20% території країни.

Варто нагадати, що влада Грузії провалила втілення судової реформи, яка була умовою отримання кредиту ЄС. Йшлося про другу частину макрофінансової допомоги ЄС у 75 мільйонів євро. Прем’єр же сказав, що країна завдяки економічному зростанню спеціально відмовилась від цих грошей, щоб не влізати у глибші борги.

Раніше ми писали, що у Європейській комісії (ЄК) пообіцяли надати Україні чотири мільярди євро для розвитку малого та середнього бізнесу. Як йдеться у тендерній документації, проєкт покликаний допомогти у подальшому зміцненні основ стійкої політики стосовно малих та середніх підприємств, зокрема, стимулів для їх цифровізації, впровадження інновацій, а також «зеленої» трансформації.

Також ми повідомляли, що у Євросоюзі можлива газова криза. Зокрема, цього побоюється Литва. Там висловили сподівання, що Єврокомісія разом з країнами-членами (ЄС) вирішить це питання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу