Голова НБУ Шевченко заявив, що на нього тиснуть, як і на попередника

Поділитися:

Голова Національного банку України в рамках інтерв’ю для закордонного видання Bloomberg вкотре наголосив на факті впливу на його дії та прийняття рішень з боку «певних осіб». Про це стало відомо після оприлюднення бесіди у ЗМІ.

При цьому він не уточнив, хто саме тисне, користуючись владою, однак через це він обмежений у своїх можливостях. Більше того, за словами керівника регулятором, тиск почався ще з часу його призначення на цю посаду і переважно він стосується інформаційних кампаній у засобах масової інформації, які виступають проти управлінського відділу Нацбанку.

В той же час, голова НБУ наголосив на важливості своєї роботи, підкресливши власний величезний внесок у розвиток фінансових ринків та незалежності Нацбанку, а також додав, що створення існуючої якісної банківської системи впроваджено ним вперше за всю історію функціонування НБУ.

Нагадаємо, Національний банк України протягом останнього робочого тижня 6-10 грудня 2021 року купив на міжбанківському валютному ринку 54,00 млн доларів.

Також ми повідомляли раніше, що Володимир Зеленський шукає кандидатуру на главу Нацбанку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу