Глави МЗС Франції та Німеччини відвідають Україну

Поділитися:

Міністр Європи та закордонних справ Французької Республіки Жан-Ів Ле Дріан та міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок мають намір відвідати Україну. Про це Ле Дріан сказав на спільній прес-конференції.

Йдеться про конференцію з віце-президентом Європейської комісії, високим представником ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозепом Боррелем. Вона відбулася після неформальної зустрічі глав МЗС країн-членів ЄС у місті Брест (Франція).

Глава МЗС Франції заявив про чітку налаштованість докласти максимальних зусиль на всіх майданчиках, у тому числі у нормандському форматі, для дипломатичного врегулювання, і зокрема, Франція та Німеччина продовжать брати участь у процесі, покликаному забезпечити виконання Мінських домовленостей.

«Я та Анналена Бербок говорили про це і домовилися, що ми відвідаємо Україну скоро. Я думаю, що Анналена Бербок відвідає Україну в понеділок, і ми, Франція та Німеччина, разом відвідаємо лінію розмежування та Київ», – сказав Ле Дріан.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба визначив шість тем, на яких буде зосереджено роботу іноземних дипломатичних установ України у 2022 році. Про це повідомляє пресс-служба міністерства.

Подробиці чиновник розповів під час заключної сесії конференції послів України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу