Глави МЗС Франції та Німеччини відвідають Україну

Поділитися:

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан публічно заявив, що планує прибути в Україну. При цьому, за його словами, офіційний візит він здійснить не один, з ним також приїде міністр закордонних справ Німеччини – Анналена Бербок.

Французький чиновник уточнив, що планує приїхати до України з Бербок 7-8 лютого 2022 року, а головна мета візиту – намір відвести війська від українсько-російських кордонів та провести зустріч у рамках Нормандського формату. Жан-Ів Ле Дріан також додав, що переговоривши з Дмитром Кулебою, міністром закордонних справ України, залишився вірним позиції за повної підтримки та солідарності України.

«Наша мобілізація продовжується, особливо у нормандському форматі для деескалації напруженості. Я поїду в Україну 7 та 8 лютого з Анналеною Бербок», – повідомив голова МЗС Франції.

Кулеба у свою чергу під час переговорів з іноземними колегами зазначив, що зараз особливо важливо виявляти пильність щодо Росії, залишатися твердими та приймати дипломатичні рішення.

«Обговорили допомогу економіці України у подоланні ризиків безпеки. Чекаю на нього та німецьку колегу Анналену Бербок у Києві», – наголосив глава МЗС України.

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Франції та Німеччини готові приїхати в Україну, а саме на схід.

Тим часом у Міністерстві закордонних справ України назвали абсурдом навіть думку про напад на Україну. Про це повідомив заступник директора департаменту інформації та друку МЗС РФ Олексій Зайцев. Дипломат сказав, що зараз на лінії Донбасу спостерігається порівняльне затишшя.

Нагадаємо, раніше ми писали про результати переговорів Блінкена та Лаврова у Женеві.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ