Глава Єврокомісії виступила зі щорічним посланням до ЄС

Поділитися:

Зі щорічним посланням до ЄС виступила у Європарламенті голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Про це повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Доповідь «Про стан Союзу» – традиція, започаткована Жозе Мануелем Баррозу у 2010-му році. Та покликана як підбити підсумки року, що минув, так і окреслити план дій на прийдешні часи. У найближчому майбутньому Урсула фон дер Ляєн пропонує започаткувати всесоюзну організацію «Право на здоров’я та розвиток». А ще – зробити ЄС технологічним лідером. І, звичайно, продовжувати екологічний вектор економіки для впровадження в життя «Зеленої угоди» – щодо скорочення парникових газів і досягнення статусу кліматичної нейтральності.

Нагадаємо, Європейська комісія виділила Україні черговий, другий, транш макрофінансової допомоги. Йдеться про суму у 600 мільйонів євро. Про це повідомляється на сторінці президента Володимира Зеленського у соцмережі твітттер.

Також ми писали, що в ЄС заговорили про те, що Україна повинна робити кроки в бік зміни податків у сфері екології. Зокрема, посол Європейського Союзу (ЄС) в Україні Матті Маасікас вважає, що підприємства, які генерують шкідливі викиди в атмосферу, повинні за допомогою податків фінансувати декарбонізація.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу