Глава Пентагону провів ряд зустрічей в Україні

Поділитися:

Глава Пентагону Ллойд Остін після переговорів з українським міністром оборони Андрієм Тараном заявив, що Сполучені Штати продовжать надавати підтримку Україні.

На брифінгу міністр оборони США наголосив, що Штати робитимуть усе з їхнього боку можливе, щоб сприяти захисту територіальної цілісності і недоторканності.

Також він зазначив, що агресивні дії Російської Федерації – головна перешкода для мирного врегулювання конфлікту на сході України, і саме на ній лежить відповідальність за початок війни.

«Росія є тим каменем, який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони порушили територіальну цілісність і суверенітет України», – зауважив Ллойд.

Окремо він розповів, що Штати надалі підтримуватимуть країни Чорноморського регіону у протидії з РФ. Обговорено зміцнення партнерства у цьому питанні з партнерами США.

«Ми підтримали Україну разом з Грузією, Румунією, Болгарією. Ми розуміємо важливість партнерства та союзництва для того, щоб стримати російську агресію», – розповів він.

Американський чиновник додав, що США спільно з іншими членами НАТО підтримують Україну у прагненні стати повноправним членом Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, що РФ заявила, що відкликає свою місію з НАТО.

Також ми писали, що глава Пентагону під час зустрічі українською владою обговорить прогрес Києва у впровадженні реформ в системі оборони.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу