Глава «Оператор ГТС України» прокоментував можливу участь у сертифікації «СП-2»

Поділитися:

“Оператор ГТС України” ще 20 жовтня 2021 року подав заявку на участь у комісії з сертифікації “Північного потоку-2”. Як повідомляє гендиректор ОГТСУ, найближчим часом буде дано офіційну відповідь.

Незабаром відбудеться комісія, в рамках якої її учасники розглянуть можливість сертифікувати Nord Stream 2. При позитивній відповіді запуск російського трубопроводу буде неминучим.

Проте ця ситуація суперечить роботі газотранспортної системи України, тому гендиректор ОГТСУ подав заявку на участь у комісії. У своєму зверненні він заявив, що «СП-2» руйнує енергосистему, негативно впливаючи на європейську енергетичну архітектуру, несе загрозу постачанню газу до Європейських країн, а також «суперечить принципам енергетичної солідарності Євросоюзу».

Член «Оператора ГТС» додав, що вже протягом поточного тижня стане відомо, чи візьме українська сторона участь у вирішенні питання щодо сертифікації та подальшого запуску газопроводу.

Раніше ми писали про те, що Росія вже скоротила транзит газу, незважаючи на підписану угоду. Загальний обсяг постачання газу через українську ГТС становив близько 86 мільйонів кубометрів на добу, що нижче від мінімального обсягу, зазначеного в угоді (110 мільйонів кубометрів на добу).

Також ми повідомляли про ймовірну участь української сторони у сертифікації. Проте експерти вважають, що це є малоймовірним.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу