Генсек ООН не вважає терористів на Донбасі миротворцями

Поділитися:

Загострення ситуації між Україною та Росією змусило весь світ переглянути всі свої старі рішення та терміново окреслити план дій на найближчий час. З цієї причини Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш був змушений позапланово залишити саміт лідерів країн Африки, щоб взяти участь у розв’язанні питань безпеки України та Європи.

Гутерріш заявив, що військові, яких російський уряд розмістив на території Луганської та Донецької областей без дозволу України, не є миротворцями, попри думку Путіна. Визнання президентом РФ ЛДНР незалежними утвореннями – це фактичний вихід із Мінських домовленостей та замах на суверенітет України.

Генсек на завершення додав: «ООН, згідно з відповідними резолюціями Ради безпеки та Генеральної асамблеї, повністю підтримує суверенітет, політичну незалежність та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів».

Раніше ми повідомляли, що Британія готова гарантувати кредити на суму до $500 млн для підтримки України та пом’якшення економічних наслідків російської агресії.

Також Європейський Союз виділяє Україні 1,2 млрд євро термінової допомоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу