Формула “Роттердам +” принесла збитків на 40 млрд гривень

Поділитися:

На 40 мільярдів гривень завдано державі збитків внаслідок введення формули “Роттердам+”.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що тільки за 2016-17 роки через запровадження формули збитків державі завдано майже на 19 мільярдів гривень.

Слідчі заявляють, що група компаній «ДТЕК» впливала на кадрові призначення у владі. Внаслідок чого позиція профільного міністерства щодо застосування формули «Роттердам+» кардинально змінилась.

Для прикладу нещодавно оприлюднили телефонну розмову топ-менеджера «ДТЕК». В ній озвучувалось, що Ольга Богуславець все знає і її призначення на посаду міністра енергетики полегшить їм життя.

Тим часом Офіс генерального прокурора саботує завершення слідства. Попри наполягання детективів НАБУ, Офіс генпрокурора відмовляється замінити керуючого прокурора, що систематично намагається закрити справу. Навіть всупереч рішенню суду.

Наразі ведення справи зупинено – вивчаються матеріали.

Група компаній ініціатора запровадження «Роттердам+» на ринку вугілля має 86% видобутку. На ринку теплової генерації – 70%.

Як відомо, представники «ДТЕК» у 2015 році тиснули на керівництво НКРЕКП, аби воно включило у ціну на електроенергію видатки, які насправді не здійснювалися. А саме – витрати на доставлення вугілля в Україну з нідерландського порту Роттердам.

Це робилося задля погашення кредитів «ДТЕК» за рахунок споживачів.

Нагадаємо, досудове слідство щодо дії формули «Роттердам +» проведено. Його закінчено. Збитків країні від дії формули не виявлено. Про це у вівторок, 15 грудня, зробив заяву старший прокурор групи прокурорів САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури) Віталій Пономаренко під час виступу в парламентському комітеті з антикорупційної політики.

Також раніше ми написали про те, що в Антимонопольному комітеті України готові до закриття скандальної корупційної справи «Роттердам +».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу