Фінляндія виділяє допомогу Україні

Поділитися:

Чотири мільйони євро надасть Фінляндія Україні. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Фінляндії. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

З цієї суми 3 мільйони євро – це асигнування на співпрацю в галузі розвитку, а мільйон євро – гуманітарна допомога. Асигнування на співробітництво в галузі розвитку збільшить обсяг фінансування Програми дій Ради Європи для України, яку вже підтримує Фінляндія.

Програма зосереджена на зміцненні прав людини, верховенства права та демократії й підтримує власні реформи та пріоритети країни. Додаткова субсидія в розмірі мільйона євро збільшує загальний внесок Фінляндії в програму до двох мільйонів євро. Пів мільйона євро буде спрямовано через ОБСЄ на проекти, які реалізовуватимуться в Україні.

Серед проектів, які вже підтримала Фінляндія через ОБСЄ, є проекти, якими керує Бюро з демократичних інститутів і прав людини та офіс Представника з питань свободи ЗМІ. Мільйон євро буде виділено на фінансування нових проектів співпраці в галузі розвитку. Ці проекти ще оцінюються, і будь-які рішення щодо них будуть оголошені пізніше.

Пів мільйона євро буде виділено на підтримку, яка буде спрямована через міжнародні організації та громадянське суспільство. Фінляндія також готує мільйон євро гуманітарної допомоги через Фінський Червоний Хрест на підтримку операції Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив деякі наміри Росії щодо України. Він вважає, що наразі головною метою російської влади є захоплення Києва.

Блінкен пояснює деякі агресивні та необґрунтовані дії РФ, на кшталт теракту на російській території, обстріл мирного населення, атаки з використанням хімічної зброї або виявлення братських могил, спроби якось виправдати ймовірне військове вторгнення в Україну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу