Фінансування президента на карантині обійшловся українцям в 75 млн. грн.

Поділитися:

Офіс президента України за час пандемії коронавірусу і державного карантину обійшовся країні в 75 мільйонів гривень, так як провів цей період без додаткового скорочення витрат. Про це йдеться в сюжеті розслідування “Watchdogs”.

Повідомляється, що якщо взяти дані з сайту бюджетних витрат України, то можна простежити всі розтрати з боку Офісу президента, який витрачав чималі суми на квіти, годинник і футляри для вручення державних нагород.

Наприклад, 29 травня відомство витратило чотирнадцять тисяч гривень на квіти. У зазначену дату президент України зустрічався з главою МВС Арсеном Аваковим через ситуацію зі стріляниною в Броварах і нагородив грамотами чотирьох послів, однак квітів українські ЗМІ в руках у Зеленського в цей день ні разу не бачили.

Викликають питання і розтрати, виділені на купівлю футлярів для вручення державних нагород. На них була витрачена нечувана сума грошей розміром в 564 000 тисяч гривень.

При цьому угода була здійснена в самий піку карантину – 6 квітня, коли весь український бізнес і громадяни гостро потребували фінансової допомоги з боку держави.

На медалі для тих самих футлярів Офіс Зеленського виділив 2 мільйони 681 000 гривен. Витрати за перельоти склали 2 млн гривень і це з урахуванням того ж карантину.

Залишається питання, чому за час обмежень чинна влада ні в чому собі не відмовила, коли як українці туго затягли кишені, побоюючись ще більшої кризи.

“Влада звертається до бізнесу і каже: ви допоможіть, дайте кошти на закупівлю масок, костюмів … І ми сьогодні бачимо, що, виявляється, себе влада ні в чому не обмежує“, – прокоментував ситуацію екс міністр соціальної політики Павло Розенко.

Цікаво, що недавно глава Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов подав декларацію про свої доходи за 2019 рік: у чиновника з дружиною зареєстровано готівкових коштів понад 45 тисяч доларів.

Також свою декларацію представив український співак і вже майже колишній депутат від фракції «Голос» Святослав Вакарчук: на рахунках чиновника виявилося більше 6 млн. витрат.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу