ДТЕК блокує запровадження європейського регламенту REMIT

Поділитися:

Аби зберегти монополію, олігархічна група ДТЕК блокує європейський регламент REMIT – положення про прозорість енергетичних ринків, повідомляє «Перший Діловий» телеканал.

Цей документ передбачає, що всі учасники газового та електроенергетичного ринку повинні надавати повну інформацію про скоєні операції регуляторам: Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, Антимонопольному комітету та Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

За даними журналістів, наразі у парламенті зареєстровано три законопроекти про REMIT. Основний, який отримав підтримку Енергетичного співтовариства Європи. І альтернативні, зареєстровані лобістами ДТЕК. Саме вони кажуть, за словами журналістів, спрямовані на спрощення умов REMIT.

А саме: скасувати покарання для учасників, які не бажають передавати інформацію Регуляторам. Головне, тому що ДТЕК хоче зберегти монополію у сфері постачання електроенергії споживачам та продовжувати продавати електроенергію власним підприємствам без конкуренції.

В даний час антиконкурентні дії групи важко довести, оскільки група не звітує кожен день про свої операції. А якщо діятиме REMIT – то буде зобов’язана це робити постійно.

Раніше ми писали про те, що ДТЕК припустився катастрофічної ситуації із запасами вугілля на Луганській ТЕС.

Також ми повідомляли про АМКУ, який виграв суд на користь монополіста ДТЕК.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ