Діалог Британії та ЄС зайшов в глухий кут

Поділитися:

Переговори Великобританії і Єврокомісії знову в глухому куті. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Щоб врятувати майбутнє торгових відносин, до діалогу приєднуються лідери. Для цього прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон приїхав до Брюсселя – на зустріч з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен.

Про певний прогрес боку повідомили напередодні. Начебто вдалося домовитися з перевірки вантажів на кордоні між Ірландією і Північною Ірландією. Погодили також, що не залишиться перевірок на море – адже це може економічно відрізати Ольстер від решти Великої Британії. Тому порушувати Північноірландський протокол в Лондоні більше немає підстав і приводів.

Нагадаємо, що Україна в даний час веде переговори з Великобританією про створення зони вільної економічної торгівлі. Про це повідомив Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України. Очікується, що така зона з’явиться вже в 2021 році.

Раніше повідомлялося, що в Європейському союзі збираються продовжити санкції проти Російської Федерації за військову агресію проти України. Так, вже у четвер, 10 грудня, лідери країн ЄС узгодять між собою продовження відповідних санкцій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу