ДБР викликає на допит главу Конституційного суду

Поділитися:

Державне бюро розслідувань викликало на допит главу Конституційного суду України: явка чиновника призначена на 2 листопада поточного року. Про це повідомляє пресслужба відомства.

На цей час главу КСУ підозрюють в участі у злочинній організації, а також інкримінують йому безпосередню участь в скоєних цією організацією злочинах.

“Слідчими ДБР розслідується ряд кримінальних проваджень, в яких слідчим шляхом перевіряється глава Конституційного Суду України до скоєння злочинів у складі злочинної організації”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Поки що інформація з цього приводу перевіряється, а чиновника збираються допитати щодо цієї справи вже 2 листопада 2020 року.

Також в ДБР підкреслили, що під впливом цього судді, КСУ, як орган, виносив несправедливі рішення, які мали наслідки на найвищому державному рівні.

Раніше президент України Володимир Зеленський проявив ініціативу організувати так зване «перезавантаження» чинного Конституційного суду України.

Глава держави запропонував у терміновому порядку внести в стіни парламенту законопроект про відновлення доброчесності конституційного судочинства на полях України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу