Чиновникам можуть заборонити виїзд із країни на законодавчому рівні

Поділитися:

Верховна Рада розглядає законопроект, згідно з яким на народних депутатів та службовців, які обіймають високі керівні посади, накладається заборона на покидання країни під час військового режиму. Такою інформацією поділився народний депутат партії «Голос» Ярослав Желєзняк в одній зі своїх соціальних мереж.

Ймовірно, такі наміри стали наслідком недавнього заклику президента України Володимира Зеленського повернутись усім українським політикам та олігархам у країну на свої робочі місця. Було відомо, що на той момент за кордоном було понад 25 депутатів.

Також Желєзняк додав, які саме категорії службовців можуть потрапити під описаний закон. До таких належать народні депутати, члени Кабінету Міністрів, голови обласних держадміністрацій, керівники стратегічно важливих підприємств, центральних органів виконавчої влади та організацій критичної інфраструктури.

Існує лише один нюанс, чиновник під час воєнного стану все-таки може залишити країну, але лише у разі особистого доручення президента.

Як ми вже писали, 14 лютого 2022 року відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ