Британські кораблі зможуть заходити в порти Криму

Поділитися:

Згідно з генеральною ліцензією Управління по реалізації фінансових санкцій Казначейства Її Величності, Великобританія офіційно дозволила судам під своїм прапором користуватися послугами кримських морських портів.

Відомо, що документ набуває чинності 1 січня 2021 року і тепер особи “можуть здійснювати платежі з незаморожених коштів на користь ГУП Кримської республіки” Кримські морські порти “за послуги, що надаються Керченською рибним портом, Ялтинським торговим портом і Євпаторійським торговим портом”.

Крім того, генеральна ліцензія також дозволяє особам отримувати компенсацію з незаморожених коштів за такі платежі.

Таким чином Великобританія фактично послабила санкції проти Криму. Тепер британські судна можуть реалізувати своє право заходити в кримські порти при екстрених обставинах і відповідно оплачувати користування інфраструктурою кримських портів.

Крім цього, кораблям Сполученого Королівства також дозволили користуватися послугами, які надає Держгідрографія – філія “Кримських морських портів”, який забезпечує безпеку мореплавства в акваторії Керченської протоки.

Нагадаємо, що в Криму вирішили будувати водосховища. Загальний обсяг води, який хочуть накопичувати в багатоводні роки – близько 500 млн кубометрів, щоб в ті роки, коли на півострові створюються несприятливі умови, населення не страждало від нестачі води.

Раніше повідомлялося, що локдаун в Великобританії вводиться строком на місяць – зараз уряд країни сподівається, що в середині лютого його можна буде скасувати. Йдеться про загрозливі цифри, що відображають кількість інфікованих вірусом COVID-19. Про таке рішення оголосив прем’єр-міністр країни Борис Джонсон.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу