Білорусія переживає вибори

Поділитися:

У ніч на 11 серпня 2020 року в Білорусі стихли гучні акції протесту, які були розпочаті напередодні. Все почалося з дня проведення виборів в країні.

У Білорусі народ вийшов на вулиці. Люди не згодні з результатами виборів. Причому, вже через короткий час в ЗМІ почала з’являтися інформація про зіткнення. Щоб розігнати людей, на місце мітингу прибув ОМОН зі світлошумовими гранатами і водометами.

Силовим структурам вдалося витіснити протестувальників до околиць Мінська. Незабаром після цього учасники мітингу почали розходитися по домівках, а спецпідрозділи МВС зняли оточення в центрі столиці.

До речі, за даними Міністерства внутрішніх справ Білорусі, в ході зіткнень постраждали 50 осіб і 39 силовиків.

У той же час, світові лідери вітають Олександра Лукашенка з перемогою на виборах, зокрема глави Китаю, Казахстану і Росії. При цьому глави Польщі та Литви обурилися з приводу розгону мітингів і закликали всіх до переговорів. Глава уряду Польщі хоче скликати саміт ЄС з питання Білорусі.

Соціальні мережі теж “гудуть” з цього приводу. Наприклад, одне з видань пише, що білоруський народ ще не був таким злим.

У свою чергу Лукашенко каже, що всім треба заспокоїться і нав’язує думку, що ці заварушки всьому народу намагаються насильно нав’язати. При цьому він додав, що майдану в Мінську не буде.

Раніше ми повідомляли, що вранці 9 серпня в Білорусі почалося голосування за нового президента країни.

Хоча виборчі дільниці по всій країні відкрилися о 8 ранку, вже о першій годині дня Центральна виборча комісія оголосила про те, що вибори можна назвати такими, що відбулися. Так як на той час явка на дільницях вже склала 54 відсотки.

Пізніше ми писали про те, що в Білорусі оприлюднили попередні результати поточних президентських виборів: вибір виборців залишився незмінним і країну знову очолить діючої глава держави Олександр Лукашенко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу