Білорусам спростили життя в Україні

Поділитися:

Представники бізнесу з Білорусі та фахівці високого класу, в тому числі – в галузі IT-технологій отримали в Україні право разом з імміграцією просити й посвідку на проживання. Таке рішення ухвалив уряд на засіданні в середу, 23 грудня.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в месенджері Telegram.

Він уточнив, що процедура розгляду й отримання таких документів буде здійснюватиметься в скорочений термін, а саме – за 3 робочі дні.

Крім цього, в Держслужбі міграції інформували про наступне:

«Посвідка на проживання буде оформлена на весь період розгляду їхньої заяви на отримання дозволу на імміграцію. Це надасть їм можливість вільно перетинати державний кордон України протягом часу, поки розглядатиметься їхня заява на імміграцію».

Все сказане стосується і членів сімей бізнесменів і фахівців з Білорусі. Але такий порядок збережеться до 31 грудня 2021 року.

Нагадаємо, Україна не потребує працівників з Білорусі, позаяк має достатні резерви своєї не працевлаштованої робочої сили. Про це повідомляє координатор групи «Інформаційного опору» для ЗМІ.

Також раніше ми написали про те, що учасники протесту в Білорусі 17 серпня оголосили загальнонаціональний страйк. До протесту закликали приєднатися всі підприємства країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу