Безвіз з ще однією державою – Україна підписала нову угоду

Поділитися:

Нова угода про безвізовий режим підписала Україна. Про це заявив посол України у Великій Британії. Відомо, що наша країна відкрила свої кордони для Сент-Вінсент і Гренадіни, острівної держави Карибського басейну. За словами українського дипломата, відносини між двома державами встановилися дуже швидко, адже початок їх було покладено тільки у вересні 2019 року.

«Сьогодні з верховним комісаром Сент-Вінсент і Гренадіни в Великобританії, паном Ценіо Льюїсом ми запустили безвізовий режим. Крок за кроком, і всі держави Співдружності стануть безвізовими для українців. Дивлюся на вас, Австралія, Канада та Сполучене Королівство », – зазначив посол України у Великій Британії.

Слід зазначити, що Сент-Вінсент і Гренадіни – це незалежна держава в Карибському морі, яке входить в Британську Співдружність націй. Воно складається з одного великого острова Сент-Вінсент і групи Гренадіни, в яку входить 32 невеликих острова.

Раніше повідомлялося, що в Україні почала роботу місія Євросоюзу з промислового безвізу. Це попередня оцінна місія, яка перевірить готовність інфраструктури та України до укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислових товарів.

Нагадаємо, що Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зробив заяву, в якому поспішив заспокоїти українців. Незважаючи на безліч різних відомостей в українських ЗМІ, безвізовому режиму на даний момент нічого не загрожує.

Також глава відомства заперечує наявність проблем і суперечок навколо антикорупційних органів в Україні. При цьому він згоден з тим, що з моменту утворення САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури) і НАБУ (Національного антикорупційного бюро) навколо них завжди багато розмов, скандалів. Але це пов’язано з роботою вищеозначених органів і об’єктами, які фігурують в розслідуваннях.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ