Байден хоче «поховати» російський газопровід в ЄС

Поділитися:

Багато світові аналітики сподівалися на поліпшення американсько-європейських відносин у зв’язку зі вступом на пост президента США Джо Байдена. Однак, очікування не виправдалися.

Так, Джо Байден в найближчі місяці планує ще більше затягнути гайки по найбільшому спірного пункту в стосунках, російському «Північному потоку – 2». Американський лідер хоче, щоб ключовий проект Кремля з 3 мільярдами євро німецьких інвестицій і необмеженою підтримкою німецького уряду остаточно зазнав краху.

Відомо, що республіканці і демократи в Сенаті погодили найжорсткіші на даний момент санкції проти активних учасників проекту. Ці санкції стали частиною закону про національну оборону, який повинен бути прийнятий вже в грудні і буде втілюватися Джо Байденом в життя з початку наступного року.

Слід зазначити, що експерти газової галузі в Європі вважають, що нові санкції США проти «Північного потоку – 2» при президенті Джо Байдена можуть не просто уповільнити будівництво, але і остаточно поховати його, хоча газопровід побудований вже на 95%.

При цьому, команда нового глави Білого дому ще кілька тижнів тому оголосила, що Байден, щоб «зміцнити енергетичну незалежність Європи», буде і далі виступати проти «Північного потоку – 2», вважаючи його «фундаментально поганою угодою».

Нагадаємо, що Джо Байден розмовляв з лідерами двох європейських країн – Франції та Великобританії. Серед тем обговорення була і Україна, зокрема, конфлікт на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що У російському «Газпромі» побоюються загрози нових санкцій від США. У зв’язку з цим, компанія поки вирішила призупинити трубоукладки по морю. Так, “Північний потік-2” доведеться тимчасово переорієнтувати на внутрішні потреби. Це дасть Російської Федерації хоч якусь вигоду, стверджують експерти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу