Ангела Меркель дала поради українському прем’єру

Поділитися:

На четвертому німецько-українському бізнес-форумі канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля продовжувати роботу по боротьбі з корупцією в країні, судову і земельну реформи.

“Ми бачимо прогрес реформ, чи стосується це тендерних закупівель, чи стосується це цифровізації, диджиталізації. Але хочу сказати, і ви знаєте це самі, що деякі кроки ще треба зробити, і я розумію, що це дуже складно. Наприклад, я маю на увазі боротьбу з корупцією, суди, також ринок землі “, – зазначила канцлер.

Крім того, Німеччина вітає прийняті в Україні закони, які стосуються інвестицій та дають інвесторам більше гарантій захисту їх інвестиції. За її словами, цей курс дуже важливий, це стосується також співпраці з Міжнародним валютним фондом.

“Впровадження цих реформ, асоціація з ЄС – від цього залежить також і макрофінансова допомога ЄС. Я усвідомлюю, що шлях, яким йде ваш уряд, є складним, непростим, але, разом з тим, він зближує Україну з ЄС, і також крок за кроком веде до взаємного відкриття ринків, тому ці реформи – це інвестиції в майбутнє в економічному, політичному, а також громадському плані “, – підкреслила Меркель.

Нагадаємо, що Україна і Німеччина узгодили перший спільний проект з виготовлення водневого палива. Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt. Зокрема, договір від імені України уклала вітчизняна компанія «ДТЕК», яка підписала угоду про виготовлення водневого палива з Siemens Energy.

Раніше повідомлялося, що український прем’єр Денис Шмигаль запропонував розглянути питання про відкриття в Україні офісу для Північного Рейну-Вестфалії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу