Агресія РФ може призвести до дефіциту продовольства у світі

Поділитися:

На засіданні Генеральної асамблеї ООН представник США при Організації посол Лінда Томас Грінфілд заявила, що якщо Росія продовжить агресивні військові наступи на українські території, то наслідки таких дій будуть серйозними. Насамперед це викличе найсильніший дефіцит продовольства у світі. Голод може виникнути переважно у тих країнах, у які Україна насамперед експортувала зернові культури (Ємен, Лівія, Ліван).

Посол попередила, що посилення конфлікту між Україною та Росією призведе до нової кризи біженців, а це наразі одна з найважчих проблем у світі. За прогнозами, ще близько 5 мільйонів людей будуть змушені залишити свої будинки через війну.

Грінфілд наголосила: «Дії Росії перетворюють Статут ООН на фарс, ставлять під питання основоположні принципи суверенітету, дипломатії та територіальної цілісності».

На завершення посол закликала всі країни-учасниці ООН показати РФ, що вона ізольована у своїх рішеннях робити замах на суверенітет України, а також на кожного з членів ООН.

Раніше ми повідомляли, що російські бойовики закликали українців на о. Зміїним здатися.

Нагадуємо, що Україна вирішила розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією. Про це заявив Володимир Зеленський.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ