75% жителів Німеччини визначилися, за кого будуть голосувати

Поділитися:

Три чверті німців уже визначилися з фаворитами на прийдешніх парламентських виборах, інформує телеканал «Перший Діловий».

За останніми соціологічними опитуваннями, у лідерах – три партії. Християнські демократи, яких 16-ть років поспіль представляла й очолювала канцлер Ангела Меркель, цього разу йдуть у бій під проводом Арміна Лашета.

Передвиборчу кампанію зосередили навколо економічних і кліматичних обіцянок. А саме, обіцяють досягнути цілей Паризької кліматичної угоди за допомогою ефективних інструментів ринкової економіки. Обіцяють також скасувати так званий податок солідарності – відрахування на користь розвитку східних федеральних земель, колишніх територій НДР.

Соціал-демократів на вибори поведе чинний міністр фінансів Олаф Шольц. Який обіцяє стабільну мінімальну пенсію та підвищення мінімальної зарплати до 12-ти євро за годину. А ще не обмежуватиме міграцію та прагнутиме повернутися до бюджетних правил ЄС і європейських механізмів солідарності.

Для зелених і їхнього лідера – Анналени Бербок – наріжними пунктами є доступ до Інтернету та цифровізація життя. Ці концепти екологісти тісно пов’язують із демократичними правами й свободами. Розвивати необхідну інфраструктуру готові навіть у борг, адже переконані – інвестиції дуже швидко окупляться. Також Бербок закликає до повного демонтажу вугільної економіки та стимулу розвитку електричного транспорту.

За опитуваннями, монобільшості не набере жодна з партій – відтак, для формування уряду доведеться укладати коаліцію – зі щонайменше 3-х політичних сил. І в усіх можливих комбінаціях присутні соціал-демократи – навіть попри примарні шанси стати першими в голосуванні.

Важливими учасниками гонитви називають себе представники Ліберально-демократичної партії. Їхній абсолютний рейтинг невисокий – але за прогнозами, саме їхні голоси можуть зіграти вирішальну роль у формуванні кабінету міністрів і визначенні особи нового канцлера найбільшої економіки Європи. Вже відомо – всі партії відмовилися від співпраці з ультраправими з «Альтернативи для Німеччини».

Нагадаємо, що український парламент не визнав виборів до російської Державної думи, проведені восени 2021 року. Таке рішення підтримали 322 народні депутати на сьогоднішньому засіданні, 22 вересня.

Також ми писали, що в Канаді прем’єр Джастін Трюдо залишиться на третій термін на своїй посаді, проте його Ліберальній партії у парламенті доведеться формувати так званий уряд меншості, прогнозують головні медіа країни на основі попередніх результатів голосування на парламентських виборах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу