Зеленський підписав указ про термінову інтеграції України в НАТО

Поділитися:

Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО «‎Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору»‎. Рішення було прийнято на засіданні Ради національної безпеки і оборони України в червні.

«Ввести в дію рішення РНБО від 4 червня 2021 року «Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України в Організації Північноатлантичного договору» (додається, таємно, без пунктів 3, 5, 7, 8 — нетаємно). Контроль за виконанням рішення РНБО України, введеного в дію справжнім указом, покласти на секретаря Ради національної безпеки і оборони України», — йдеться в документі.

Згідно з указом, уряд України має опрацювати у тримісячний строк питання щодо формування національної системи переходу секторів безпеки і оборони на стандарти НАТО з метою прискорення набуття Україною повноправного членства в Альянсі. Також передбачається створення окремих структурних підрозділів з питань євроатлантичної інтеграції України.

Крім того, у шестимісячний термін планують розробити програми підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідатимуть за інтеграційні процеси. Пропонується також забезпечити ухвалення нормативно-правових актів, необхідних для використання нової системи оборонних закупівель.

Серед пунктів, які мають бути опрацьовані, «організація обміну досвідом зі стороною НАТО щодо протидії гібридній війні, яка ведеться Російською Федерацією».

Раніше ми повідомляли, що НАТО може очолити жінка. На пост генсека претендують екс-президент Литви Даля Грібаускайте, екс-президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович, а також діюча очільниця Естонії Керсті Кальюлайд.

Також ми писали, що Україна увійшла в Центр енергобезпеки при НАТО.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ