Завод Жеваго визнали банкрутом перед НБУ

Поділитися:

Київський суднобудівний-судноремонтний завод‎, який пов’язують з Костянтином Жеваго визнали банкрутом перед НБУ. Про це повідомляють журналісти «‎Першого Ділового»‎.

Відповідне рішення ухвалив Північний апеляційний господарський суд, відмовивши у задоволенні скарги заводу. Йдеться про борг перед Нацбанком на суму 4 млрд 150 млн гривень.

За даними слідства, Київський суднобудівний завод був майновим поручителем банку «‎Фінанси і кредит»‎ перед регулятором за кредитами рефінансування. Банк збанкрутував і, відповідно, не повернув борг. Наприкінці минулого року Господарський суд Києва визнав завод Жеваго банкрутом на вимогу низки кредиторів, в тому числі і вимогу НБУ на 4 мільярди 150 мільйонів гривень.

Зазначається, що у власність Нацбанку перейшла нерухомість заводу. Зокрема нежитлові будівлі загальною площею 43 440,9 квадратних метрів і рухоме майно. Також були заарештовані корпоративні права, грошові кошти і 26 об’єктів нерухомості, що належали банку «‎Фінанси і кредит»Їх передали в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Окрім того, восени НБУ виграв кілька судових суперечок з фармкомпанією Жеваго про стягнення ряду об’єктів нерухомості в центральній частині Києва. Всього НБУ подав 20 позовів про стягнення заборгованості з поручителів за зобов’язаннями банку «‎Фінанси і кредит» перед регулятором. Згідно з інформацією, 10 з них ухвалили на користь НБУ. Загальна вартість стягнутого майна становила 424 млн гривень.

Нагадаємо, ​​Державне бюро розслідувань України направило в Інтерпол запит оголосити в міжнародний розшук народного депутата Верховної Ради України III-VIII скликань Костянтина Жеваго.

Також ми писали, що борги банку Жеваго викупить компанія, пов’язана з іншими структурами бізнесмена.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ