Європу захлиснули повені

Поділитися:

Проливні дощі викликали масштабні повені в Румунії, Сербії, Боснії і Герцеговині, а також в Чехії. Сотні населених пунктів затоплено, дороги і лінії електропередач відрізані, а в деяких району впали мости.

Як повідомляє румунський телеканал Digi24, в країні затопило понад 160 населених пунктів в 29 повітах. Рух транспорту і поїздів порушено, а деякі села виявилися відрізаними. На чотирьох дорогах державного значення обмежено рух, а на двох – заблокований. Рятувальники і служби ведуть роботи цілодобово. Влада назвала опади найсильнішими за останні 60 років. Щонайменше три людини загинули, сотні постраждали.

Сербія та Боснія через повені ввели надзвичайний стан, передає Reuters.

У Сербії з берегів вийшла річка Ибар, вода вже пошкодила кілька доріг і знесла до десяти мостів. Десятки сіл і селищ фактично відрізані від світу.

На північному сході Боснії повені спричинили зсуви. У Тузланський кантоні ввели режим стихійного лиха. Дорогу, яка з’єднує Тузла і столицю Сараєво, майже повністю перекрили. Пошкоджено сотні будинків.

У Чехії з берегів вийшла річка Шмеда, повідомляє Ceska televize. Вода затопила сади, поля, дороги і селища. В околицях Фридлант близько 1200 будинків залишилися без електрики. Через повінь загинули вісім чоловік.

Ми інформували, що на заході України сталась сильна повінь і МВС України направило в затоплені регіони велику техніку Національної гвардії, додаткові загони поліції і рятувальників.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу