ЄС зупинив фінансування Афганістану

Поділитися:

У Європейському Союзі прийняли рішення заморозити програми з розвитку Афганістану. Про це заявив офіційний представник глави дипломатії ЄС.

«На даний момент Європейський союз і його інститути прийняли рішення, що наші програми з розвитку Афганістану будуть заморожені і припинені до того, як стане зрозумілим розвиток ситуації і ми будемо впевнені, що на місцях дотримуються необхідні умови», — сказав спікер Єврокомісії.

Крім того, він висловився стосовно заклику Росії не заморожувати афганські золотовалютні резерви за кордоном, а також щодо можливої участі ЄС у міжнародній конференції з економічного відновлення Афганістану, яку запропонували у Москві.

«Я також можу вам нагадати, що багато членів «Талібану» знаходяться під санкціями ЄС відповідно до санкцій ООН, і якщо це не зміниться, Єврокомісія не змінить свого рішення. Ми не змінимо позиції, поки не побачимо заслуговують на довіру гарантій щодо дій «Талібану» в Афганістані в тому, що стосується його міжнародних зобов’язань», — заявив представник глави дипломатії ЄС.

Нагадаємо, талібам вдалося захопити більшу частину Північного, Західного і Південного Афганістану  до того, як Сполучені Штати вивели власні війська. Упродовж тижня урядові війська країни практично без боїв здавали свої провінції. 15 серпня весь Афганістан перейшов під контроль «Талібану».

В ОП заявили, що евакуювали всіх українців з Афганістану.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу