ЄС допоможе Україні в боротьбі з наслідками повені

Поділитися:

Україна направила запит в ЄС з проханням про допомогу в подоланні наслідків повені на Заході країни. У відповідь на це Європейський Союз активував Механізм цивільного захисту.

«На початку цього тижня інтенсивні дощі призвели до найбільшого повені на південному заході України за останні 50 років, є кілька жертв і пошкоджені сотні будинків. Щоб задовольнити першочергові потреби, Євросоюз на запит України активував Механізм цивільного захисту ЄС », – сказано в повідомленні.

Негайної стала і реакція Швеції, країна передала Україні 1,2 км бар’єрів від повені, 250 шлангів, направила технічних експертів на консультацію. Крім цього, європейські експерти займаються картографування районів, які постраждали, за допомогою супутникової системи ЄС Copernicus.

Щоб відстежувати ситуацію в Україні і направляти необхідну допомогу, координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації Європейського Союзу цілодобово підтримує контакт з українською владою.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України вирішив підтримати західні території України, які страждають від стихійної повені, шляхом виділення коштів в розмірі 700 млн гривень. Ці гроші повинні допомогти відновити критичні пошкодження місцевої інфраструктури, як йдеться в повідомленні уряду.

Раніше повідомлялося, що територію Одеса-Рені між автомобільними естакадами Маяки і Паланка закриють через загрозу повені. За відомостями прес-центру Головного управління Національної поліції в Одеській області, ділянку буде перекритий з 8 ранку 26 червня 2020 року. Відкриють його якось по-особливому наказом обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу