Власника компаній з ремонту доріг запідозрили у хабарництві екс-голові “Укравтодору”

Поділитися:

Про підозру в наданні неправомірної вигоди колишньому в.о. голови Держагентства автомобільних доріг ( “Укравтодор”) Славоміру Новаку повідомили детективи НАБУ бенефіціару групи дорожніх компаній.

Відомо, що дії підприємця кваліфіковано за ч.4 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Так, у НАБУ повідомили, що підозрюваний особисто і через підконтрольні йому осіб, систематично надавав неправомірну вигоду в якості “абонентської плати” керівництву “Укравтодору” в обмін на прояв “лояльність” до його компаніям. В цілому мова йде про передачу $ 575 тис. І 70 тис. Євро протягом 2017-2019 років.

“Зі свого боку колишній глава” Укравтодору “сприяв компаніям підозрюваного у продовженні терміну дії контракту на виконання робіт на окремих ділянках дороги М-05 Київ – Одеса, фінансування якої здійснювалось коштом кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках проекту” пан’європейського коридору “, – відзначається в повідомленні.

Крім того, за даними слідства, керівник “Укравтодору” “не помітив” порушення графіка виконання робіт компанією підозрюваного, що дозволило уникнути сплати понад 9 млн євро штрафу.

Слід зазначити, що підозру повідомили власнику “Альткому” Олександру Тисленко.

Нагадаємо, що суд у Польщі випустив з-під арешту екс-виконувача обов’язків голови «Укравтодору» Славоміра Новака, якого звинувачували в корупції. Відомо, що суддя відмовився продовжити його арешт ще на 3 місяці. Прокуратура має намір оскаржити судове рішення, адже, як пояснюють, воно несе великі загрози для всієї справи в цілому.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Національного антикорупційного бюро підтвердили, що фахівці відомства проводять обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва. Відомо, що детективи викрили «на гарячому» двох адвокатів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу