Влада США подала позов на відомий пошуковик Google

Поділитися:

Техас разом з 9-ма іншими штатами США подали позов на Google. Компанії, що входить в холдинг Альфабет, інкримінують незаконне співробітництво з Фейсбук – в основному, для посилення свого і без того панівного становища на ринку онлайн-реклами. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Антимонопольний позов подав генеральний прокурор Техасу – Кен Пакстон. Після його підтримали колеги з Арканзасу, Індіани, Кентуккі, Міссурі, Міссісіпі, Юти, Північної і Південної Дакоти. На відео, опублікованому в Фейсбуці, Пакстон заявив – Гугл позбувся конкурентів і проголосив себе королем рекламного ринку.

Відомо, що гугл неодноразово використовував домінуюче становище і монопольний вплив, щоб контролювати ціноутворення і брати участь в ринкових змовах – з метою фальсифікації аукціонів. А це серйозне порушення закону.

При цьому, в Гугл позов Техасу назвали безпідставним і заявили, що від усіх претензій будуть захищатися в суді. Фейсбук ситуацію поки ніяк не коментує.

Це вже друга скарга контрольних органів на компанію. І четверта – на федеральному рівні і на рівні штату. Крім того, у них всіх одна мета – припинити порушення з боку великих технологічних компаній. Очікується, що незабаром подадуть ще третій антимонопольний позов – його готує інша група прокурорів.

Раніше Федеральна торгова комісія США і майже кожен штат подали в суд на Фейсбук. У документі йдеться – соціальна мережа порушила антимонопольне законодавство. І що її слід розділити на кілька дрібніших компаній.

Нагадаємо, що влада Каліфорнії (США) відкрили антимонопольне розслідування відносно компанії Google.

Раніше повідомлялося, що національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України анонсувала продаж акцій відразу шести сучасних компаній. Зокрема, мова йде про підприємства Facebook Inc., Tesla Inc., Netflix Inc., Microsoft Corporation, Visa Inc і Advanced Micro Devices, Inc.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ