Влада США оштрафувала завод, пов’язаний з Коломойським

Поділитися:

В американському штаті Огайо непрацюючий сталеливарний завод Warren Steel Holdings, який пов’язують з українським олігархом Ігорем Коломойським, оштрафували на 1,1 мільйона доларів через небезпечні для екології відходи на його території. Таке рішення ухвалив суд округу Трамбулл, пишуть ЗМІ, посилаючись на судові документи.

Згідно з рішенням суду, підприємство має сплатити штраф упродовж 30 днів з моменту винесення відповідної постанови. Зазначається, що 473 тисячі доларів мають бути спрямовані у Фонд відновлення навколишнього середовища, 150 тисяч доларів у Фонд Управління з контролю за забрудненням води Огайо. Завод повинен закрити ділянку, де зберігалися відходи або утилізували їх. Йдеться про резервуар для кислоти з очищення стічних вод та пилесбірник для електродугової печі.

Відомо, що Warren Steel Holdings зупинився у 2016 році. Згодом тамтешня влада подала до суду на підприємство, вимагаючи ліквідувати наслідки від його діяльності. Повідомлялося, що, зокрема, у 2019-му фахівцями Агентства з охорони навколишнього середовища штату було виявлено токсичні хімікати, нафтові кар’єри та інші небезпечні відходи на території заводу. Штат виграв суд на 1,1 млн доларів, проте штрафні санкції залишалися несплаченими через те, що справа ще розглядалася у судових інстанціях.

Нагадаємо, що в штаті Огайо на початку серпня згорів металургійний комбінат Коломойського через два дні після того, як Генпрокуратура штату Огайо взялась за масштабну екологічну катастрофу, через витік із заводу небезпечних відходів в річку.

Як повідомлялося раніше, у березні цього року США запровадили санкції проти Коломойського за корупцію. Причиною обмежень стала діяльність підприємця на посаді глави Дніпропетровської області у 2014-2015 роках.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу