Влада Ірану розкрила дані «чорних скринь» збитого літака МАУ

Поділитися:

Організація цивільної авіації Ірану оприлюднила дані з «чорних скринь» літака МАУ, збитого над Тегераном. Відомо, що робота бортових самописців була припинена о 6:14 ранку. Саме в цей момент в літак влучила перша ракета. Відзначається, що до вибуху літак знаходився у звичайних умовах польоту.

Протягом 19 секунд після вибуху, “чорні скрині” все ще писали всі звуки, які долинали з кабіни пілотів. Виходячи із записів випливає, що після вибуху почалися проблеми з електропостачанням. Інструктор польотів при цьому наказав включити допоміжний блок живлення, а весь екіпаж до останнього намагався врятувати літак і людей на борту.

Слід зазначити, що хоч перша ракета і завдала серйозних пошкоджень літака, але двигуни після вибуху продовжували працювати. Вплив удару другої ракети поки оцінити неможливо, оскільки “чорні скрині” перестали писати через 19 секунд після вибуху, а друга ракета влучила в ціль не менше ніж через 25 секунд після першої.

Нагадаємо, що Іран не має наміру виплачувати «Міжнародним авіалініям України» компенсацію за збитий під Тегераном літак. Своє рішення в країні пояснили тим, що лайнер застрахований європейськими компаніями.

За словами глави Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані, літак застрахований європейськими компаніями, а це значить, що вони повинні заплатити гроші.

Раніше повідомлялося, що представники Ірану прибудуть в Україну, щоб обговорити компенсацію сім’ям загиблих в авіакатастрофі під Тегераном.

У Міністерстві закордонних справ України уточнили, що орієнтовно делегація буде в Києві 29-30 липня 2020 року. При цьому на цей час в МЗС не можуть назвати суму компенсацій, оскільки це і буде головною темою переговорів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ