ВАКС дав дозвіл розслідувати справу про розкрадання 100 млн гривень на УЗ

Поділитися:

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на проведення заочного розслідування проти підприємця Анатолія Савича, який за даними слідства обікрав «Укрзалізницю» на понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Зазначається, що у 2017 році Савич мав домовленість із топ-менеджерами УЗ і постачав компанії дизельне пальне за завищеними цінами. Згідно з інформацією, підозрюваний переховується від слідства та перебуває в міжнародному розшуку. Іншому фігуранту цієї справи суд раніше визначив запобіжний захід у 181 тисячу гривень.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» потрапила у черговий корупційний скандал. Схема розкрадання бюджетних коштів вже давно відпрацьована – маніпуляції з цінами на товари і послуги, які замовляє перевізник. Цього разу слідчі нарахували 7 з половиною мільйонів гривень збитків для держави.

Також раніше ми повідомляли, що будівлі вокзалів в Україні після передачі в концесію поступово перетворяться в торговельні центри. За словами голови правління «Укрзалізниці», мова йде про передачу в концесію семи вокзалів. Орієнтуватися в Україні будуть на європейський досвід — відомо, що вокзали в Європі припускають і послуги, і можливість купити різні товари, і багато іншого.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу